Abstrakt
Przedstawiono wyniki badań wpływu zawartości jonów chlorkowych w piwie na zagrożenie korozja wżerową stali stopowej. Badania wskazują, że wzrost stężenia jonów chlorkowych zwiększa zagrożenie korozją wżerową, występuje brak prostej korelacji pomiędzy zawartością jonów chlorkowych a podatnością stali na korozję.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Tytuł wydania:
- Osiągnięcia naukowo-techniczne w słodownictwie i browarnictwie = Scientific and technical achievements in malting and brewing. strony 123 - 128
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2010
- Opis bibliograficzny:
- Krakowiak S., Orlikowski J., Subocz M.: Wpływ zawartości jonów chlorkowych w brzeczce i piwie na korozję wżerową instalacji browarniczych// Osiągnięcia naukowo-techniczne w słodownictwie i browarnictwie = Scientific and technical achievements in malting and brewing./ ed. red. P.Antkiewicz i A. Poreda. - Uniwersytet Rolniczy. Kraków: OSWI-NAUKA-PRZEMYSł, 2010, s.123-128
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 127 razy