Analysis of volatile oxidation products in rapeseed oil - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Analysis of volatile oxidation products in rapeseed oil

Abstract

Celem pracy było opracowanie metody umożliwiającej określenie stabilności oksydatywnej oleju rzepakowego na podstawie analizy lotnych produktów utleniania lipidów. Na etapie opracowywania metody dobrano optymalne parametry ekstrakcji lotnych analitów techniką SPME. Przeprowadzono również elementy walidacji tej procedury. Zaproponowano też substancje markerowe mogące posłużyć za wyróżniki procesu utleniania lipidów.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Title of issue:
Advances in analysis and technology of rapeseed oil. strony 63 - 70
Language:
English
Publication year:
2008
Bibliographic description:
Gromadzka J., Wardencki W.: Analysis of volatile oxidation products in rapeseed oil// Advances in analysis and technology of rapeseed oil./ Toruń: Wydaw. Nauk. Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2008, s.63-70
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 72 times

Recommended for you

Meta Tags