Analysis of volatile oxidation products in rapeseed oil - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Analysis of volatile oxidation products in rapeseed oil

Abstrakt

Celem pracy było opracowanie metody umożliwiającej określenie stabilności oksydatywnej oleju rzepakowego na podstawie analizy lotnych produktów utleniania lipidów. Na etapie opracowywania metody dobrano optymalne parametry ekstrakcji lotnych analitów techniką SPME. Przeprowadzono również elementy walidacji tej procedury. Zaproponowano też substancje markerowe mogące posłużyć za wyróżniki procesu utleniania lipidów.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Tytuł wydania:
Advances in analysis and technology of rapeseed oil. strony 63 - 70
Język:
angielski
Rok wydania:
2008
Opis bibliograficzny:
Gromadzka J., Wardencki W.: Analysis of volatile oxidation products in rapeseed oil// Advances in analysis and technology of rapeseed oil./ Toruń: Wydaw. Nauk. Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2008, s.63-70
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 45 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi