Antimutagenic activity of white cabbage, raw and processed, juices towards food mutagens MeIQx and PhIP. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Antimutagenic activity of white cabbage, raw and processed, juices towards food mutagens MeIQx and PhIP.

Abstract

Prezentowane badania pokazały, że soki z kapusty wykazują bardzo silne właściwości przeciwutleniające. Najaktywniejszy był sok ze świeżej kapusty, który eliminował działanie użytych mutagenów w ponad 80%. Obróbka kulinarna nieco obniżała przeciwmutagenne właściwości pozostałych soków, ale i tak wykazywały one silne działanie ochronne.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Language:
English
Publication year:
2004
Bibliographic description:
Borowska A., Klajn P., Mielżyńska D., Siwińska E., Bartoszek-Pączkowska A.: Antimutagenic activity of white cabbage, raw and processed, juices towards food mutagens MeIQx and PhIP.// . -., (2004),
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 64 times

Recommended for you

Meta Tags