Podczyszczanie ścieków z zakładów mięsnych metodą filtracji przez złoża torfowo-kredowe. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Podczyszczanie ścieków z zakładów mięsnych metodą filtracji przez złoża torfowo-kredowe.

Abstract

Podjęto badania, których celem było sprawdzenie możliwości zmniejszenia ładunku zanieczyszczeń ścieków mięsnych połączonego z odzyskiem białek i tłuszczu, metodą filtracji przez złoża torfowo-kredowe. Określono stopień odzysku głównych substancji pokarmowych (białko i tłuszcz) a także efektywność oczyszczenia ścieków (ChZT, BZT5, zawiesina).

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Language:
Polish
Publication year:
2004
Bibliographic description:
Tomczak-Wandzel R., Mędrzycka K., Matyskiewicz E.: Podczyszczanie ścieków z zakładów mięsnych metodą filtracji przez złoża torfowo-kredowe. // . -., (2004), s.0-0
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 77 times

Recommended for you

Meta Tags