Wpływ cech opakowania żywności na robotyzację procesów logistycznych. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Wpływ cech opakowania żywności na robotyzację procesów logistycznych.

Abstract

Opisano wybrane zagadnienia dotyczące wpływu cech opakowań żywności na robotyzację procesów logistycznych. Uwzględniono kryteria wyboru opakowań jednostkowych stosowanych w przemyśle żywnościowym oraz ich udział w budowie systemu dystrybucji żywności z wykorzystaniem różnych systemów zrobotyzowanych w przeładunku, transporcie i magazynowaniu (ptm). Stwierdzono zależność między opakowaniem, jego tworzywem, kształtem i pojemnością, a modułem, typem palety, sposobem jej załadowania oraz stopniem wykorzystania powierzchni transportowej i wieloma wskaźnikami ekonomicznymi w procesach ptm.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMS SCIENCE no. 8, edition 1, pages 202 - 211,
ISSN: 0020-7721
Language:
Polish
Publication year:
2003
Bibliographic description:
Matuszek T.: Wpływ cech opakowania żywności na robotyzację procesów logistycznych.// INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMS SCIENCE. -Vol. 8., iss. 1 (2003), s.202-211
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 47 times

Recommended for you

Meta Tags