Abstract
Opisano wybrane zagadnienia dotyczące wpływu cech opakowań żywności na robotyzację procesów logistycznych. Uwzględniono kryteria wyboru opakowań jednostkowych stosowanych w przemyśle żywnościowym oraz ich udział w budowie systemu dystrybucji żywności z wykorzystaniem różnych systemów zrobotyzowanych w przeładunku, transporcie i magazynowaniu (ptm). Stwierdzono zależność między opakowaniem, jego tworzywem, kształtem i pojemnością, a modułem, typem palety, sposobem jej załadowania oraz stopniem wykorzystania powierzchni transportowej i wieloma wskaźnikami ekonomicznymi w procesach ptm.
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMS SCIENCE
no. 8,
edition 1,
pages 202 - 211,
ISSN: 0020-7721 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2003
- Bibliographic description:
- Matuszek T.: Wpływ cech opakowania żywności na robotyzację procesów logistycznych.// INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMS SCIENCE. -Vol. 8., iss. 1 (2003), s.202-211
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 80 times