Abstract
Chemia żywności jest nauką o właściwościach składników żywności, o przemia-nach tych związków w czasie przechowywania i przetwarzania surowców orazproduktów żywnościowych, a także o roli jaką odgrywają różne substancje wtworzeniu cech sensorycznych. Akademickie ośrodki badań i kształcenia w zak-resie nauki o żywności mają w Polsce w większości rodowód sięgający WyższejSzkoły Rolniczej w Dublanach i Akademii Technicznej we Lwowie z końca XIXwieku.
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Monographic publication
- Type:
- rozdział w książce - monografii autorskiej /podręczniku o zasięgu krajowym
- Title of issue:
- W: Chemia żywności. Skład,przemiany i właściwości żywności strony 19 - 28
- Language:
- Polish
- Publication year:
- 2002
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 809 times