Food Bioactive Ingredients Processing Using Membrane Distillation - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Food Bioactive Ingredients Processing Using Membrane Distillation

Abstrakt

Separation processes are an important part of today’s food industries, especially in the case of specific bioactive components due to their health benefits. In general, processing of bioactive food ingredients assumes the introduction of integrated system directed to their separation, fractionation, and recovery. Recently, membrane distillation (MD) has been considered as an alternative membrane-based separation and concentration process in food technology. MD separates volatile components from aqueous feed solution into the permeate through microporous hydrophobic membranes, by means of the vapor pressure difference on both membrane sides. This chapter contains the analysis of the ongoing literature related to recovery and purification of food bioactive compounds using membrane distillation. Insights into the use of different MD configurations have been discussed and typical advantages and drawbacks over conventional technologies and other membrane processes have been highlighted.

Cytowania

  • 1

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język:
angielski
Rok wydania:
2021
Opis bibliograficzny:
Gontarek-Castro E., Lieder M.: Food Bioactive Ingredients Processing Using Membrane Distillation// / : Springer, 2022,
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1007/978-3-030-84643-5_4
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 136 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi