Determination of changes in viscosity of pectin gel depending on shear rate (1.7 to 85 s-1). - Open Research Data - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Determination of changes in viscosity of pectin gel depending on shear rate (1.7 to 85 s-1).

Opis

The rheological characteristic of pectin gel (with concetration 0,25% m/m,  in two independent repetitions) wasmade on the basis of a viscosity measurement using a Brookfield viscometer, using LV SC4 - 27 spindle and shear rates from 1.7 to 85 s-1, in temperature of 25 C degee .
The data allowed to characterize the used hydrogel preparations and assess their functional parameters as substances modifying the rheology of thickeners.

Plik z danymi badawczymi

pectine025.zip
7.1 kB, S3 ETag 5253e3fbbe2ba7b577c474e36cd7a6e5-1, pobrań: 29
Hash pliku liczony jest ze wzoru
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count} gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MB

Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
pobierz plik pectine025.zip

Informacje szczegółowe o pliku

Licencja:
Creative Commons: by-nc-sa 4.0 otwiera się w nowej karcie
CC BY-NC-SA
Użycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach
Dane surowe:
Dane zawarte w datasecie nie zostały w żaden sposób przetworzone.
Oprogramowanie:
exel

Informacje szczegółowe

Rok publikacji:
2021
Data zatwierdzenia:
2021-04-29
Język danych badawczych:
angielski
Dyscypliny:
  • nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
DOI:
Identyfikator DOI 10.34808/2dkw-r561 otwiera się w nowej karcie
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

Słowa kluczowe

Powiązane zasoby

Cytuj jako

wyświetlono 71 razy