A comparative study of the molecular lipophilicity indices of vitamins A and E, and of some precursors of vitamin A, estimated by HPLC and by different computation methods
Abstrakt
Indeksy lipofilowości witamin A i E oraz wybranych prekursorów witaminy A zostały obliczone na podstawie wyników badań z wykorzystaniem wysokosprawnej chromatografii cieczowej z odwróconym układem faz (RPHPLC) i kolumn chromatograficznych typu C-8 i C-18.Uzyskano doskonałe współczynniki korelacji (>0,9999) dla wyników uzyskanych dla tych dwóch typów kolumn chromatograficznych.
Autorzy (4)
Cytuj jako
Pełna treść
pobierz publikację
pobrano 84 razy
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Opublikowano w:
-
ACTA CHROMATOGRAPHICA
nr 21,
strony 237 - 250,
ISSN: 1233-2356 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2009
- Opis bibliograficzny:
- Briciu R. D., Kot-Wasik A., Namieśnik J., Sarbu C.: A comparative study of the molecular lipophilicity indices of vitamins A and E, and of some precursors of vitamin A, estimated by HPLC and by different computation methods// ACTA CHROMATOGRAPHICA. -Vol. 21, iss. 2 (2009), s.237-250
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 104 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Modeling of chromatographic lipophilicity of food synthetic dyes estimated on different columns
- C. Sarbu,
- D. Casoni,
- A. Kot-Wasik
- + 2 autorów
2010