Abstrakt
Badano parametry retencyjne wybranych syntetycznych barwników żywności z wykorzystaniem techniki RP-HPLC z wykorzystaniem kolumn z chemicznie modyfikowanym wypełnieniem typu C-8, C-16, C-18 oraz CN.Uzyskane wyniki mogą być podstawą do stwierdzenia, że badane związki charakteryzują się podobnymi parametrami retencyjnymi w stosunku do kolumn z fazą stacjonarną typu C-8, C-16 oraz C-18.
Autorzy (5)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Opublikowano w:
-
JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE
nr 33,
strony 2219 - 2229,
ISSN: 1615-9306 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2010
- Opis bibliograficzny:
- Sarbu C., Casoni D., Kot-Wasik A., Wasik A., Namieśnik J.: Modeling of chromatographic lipophilicity of food synthetic dyes estimated on different columns// JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE. -Vol. 33, (2010), s.2219-2229
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 95 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
1,1,2,2-Tetrakis(diisopropylamino)diphosphane
- R. Grubba,
- Ł. Ponikiewski,
- J. Chojnacki
- + 1 autorów
2009