Bioactive compounds and the antioxidant capacity in new kiwi fruit cultivars - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Bioactive compounds and the antioxidant capacity in new kiwi fruit cultivars

Abstrakt

The aim of this investigation was to find the best among seven different kiwi fruit cultivars (‘Hayward’, ‘Daheung’, ‘Haenam’, ‘Bidan’, ‘Hort16A’, ‘Hwamei’ and ‘SKK12’) for human consumption and to classify them as groups. Therefore, the contents of bioactive compounds and the level of antioxidant capacities of these cultivars were determined in four different extracts and compared. It was found that the contents of the bioactive compounds and the level of antioxidant capacities in different extracts differ significantly (P < 0.05). Bioactive compounds and the antioxidant capacities were significantly higher in ‘Bidan’ and ‘SKK12’ cultivars than in other studied samples. The ethanol and water extracts of these cultivars exhibited high binding properties with human serum albumin (HSA) in comparison with catechin. In conclusion, based on fluorescence profiles the seven new kiwi fruit cultivars can be classified for three groups: ‘Hayward’ (including ‘Daheung’, ‘Haenam’, Hwamei’ and ‘SKK12’), ‘Bidan’ and ‘Hort 16A’. In MS – profiles some differences in the peaks were found between the cultivar groups. All studied fruits could be a valuable addition to known disease preventing diets.

Autorzy (9)

  • Zdjęcie użytkownika  Yong-Seo Park

    Yong-Seo Park

    • Mokpo National University Department of Horticultural Science
  • Zdjęcie użytkownika  Kann Vearasilp

    Kann Vearasilp

    • Srinakharinwirot University Faculty of Pharmacy
  • Zdjęcie użytkownika  Hanna Leontowicz

    Hanna Leontowicz

    • Warsaw Universty of Life Sciences Faculty of Veterinary Medicine
  • Zdjęcie użytkownika  Maria Leontowicz

    Maria Leontowicz

    • Warsaw Universty of Life Sciences Faculty of Veterinary Medicine
  • Zdjęcie użytkownika  Dinorah Barasch

    Dinorah Barasch

    • The Institute of Drug Research School of Pharmacy
  • Zdjęcie użytkownika  Alina Nemirovski

    Alina Nemirovski

    • The Institute of Drug Research School of Pharmacy
  • Zdjęcie użytkownika  Simon Trakhtenberg

    Simon Trakhtenberg

    • Kaplan Medical Center Izrael
  • Zdjęcie użytkownika  Shela Gorinstein

    Shela Gorinstein

    • The Institute of Drug Research School of Pharmacy

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
FOOD CHEMISTRY nr 165, strony 354 - 361,
ISSN: 0308-8146
Język:
angielski
Rok wydania:
2014
Opis bibliograficzny:
Park Y., Namieśnik J., Vearasilp K., Leontowicz H., Leontowicz M., Barasch D., Nemirovski A., Trakhtenberg S., Gorinstein S.: Bioactive compounds and the antioxidant capacity in new kiwi fruit cultivars// FOOD CHEMISTRY. -Vol. 165, (2014), s.354-361
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 130 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi