Coacervative extraction as a green technique for sample preparation for the analysis of organic compounds - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Coacervative extraction as a green technique for sample preparation for the analysis of organic compounds

Abstrakt

One of the present trends in analytical chemistry is miniaturization, which is one of the methods of green analytical chemistry application. A particular emphasis is placed on the elimination of the use of large amounts of organic solvents which are toxic and harmful to the environment, maintaining high efficiency of the extraction process, high recovery values and low values of quantification (LOQ) and detection (LOD) limits. These requirements are fulfilled by coacervative extraction (CAE) technique. In this review, theoretical aspects of the coacervation process are presented along with environmental and bioanalytical applications of this technique, its advantages, limitations and competitiveness with other techniques. Due to its simplicity and rapidity, CAE is an excellent alternative for currently practiced procedures of sample preparation for the analysis of organic compounds.

Cytowania

  • 3 6

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 3 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A nr 1339, strony 1 - 12,
ISSN: 0021-9673
Język:
angielski
Rok wydania:
2014
Opis bibliograficzny:
Melnyk A., Wolska L., Namieśnik J.: Coacervative extraction as a green technique for sample preparation for the analysis of organic compounds// JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A. -Vol. 1339, (2014), s.1-12
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.chroma.2014.02.082
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 120 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi