Modification of the properties of gelatin from skins of Baltic cod (Gadus morhua) with transglutaminase. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Modification of the properties of gelatin from skins of Baltic cod (Gadus morhua) with transglutaminase.

Abstrakt

Celem pracy było ustalenie optymalnych warunków otrzymywania żelatyny ze skór dorsza bałtyckiego oraz modyfikacja enzymatyczna właściwości tego białka. Rybna żelatyna usieciowana przy użyciu transglutaminazy tworzy żele, które nie topią się nawet podczas ogrzewania w temperaturze 100C.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Język:
angielski
Rok wydania:
2004
Opis bibliograficzny:
Kołodziejska I., Kaczorowski K., Piotrowska B., Sadowska M.: Modification of the properties of gelatin from skins of Baltic cod (Gadus morhua) with transglutaminase.// . -., (2004), s.0-0
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 69 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi