Non-Nutritive Bioactive Compounds in Food of Plant Origin - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Non-Nutritive Bioactive Compounds in Food of Plant Origin

Abstrakt

The increasing knowledge on the health benefits of certain food ingredients, in particular, those of plant origin, opened the discussion of the possibility of using edible plants or their active components in the prevention of non-communicable diseases. The health-promoting properties of plant foods are related to the presence of non-nutritive compounds, mainly plant secondary metabolites, which can affect many biological mechanisms critical for the proper functioning of the human body. This chapter presents an overview of the most commonly consumed secondary metabolites found in the food, including phenolics, terpenoids, nitrogen/sulfur-containing compounds such as betalains, purine alkaloids, glucosinolates, and sulfoxides, along with their classification, examples, sources, processing effect, and health benefits.

Cytowania

  • 0

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język:
angielski
Rok wydania:
2023
Opis bibliograficzny:
Abi B.: Non-Nutritive Bioactive Compounds in Food of Plant Origin// Chemical and Functional Properties of Food Components/ : , , s.497-533
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1201/9781003265955-19
Źródła finansowania:
  • COST_FREE
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 11 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi