Nowe tendencje w technologii przechowywania i dojrzewania bananów - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Nowe tendencje w technologii przechowywania i dojrzewania bananów

Abstrakt

Na podstawie analizy rozwiązań technicznych stosowanych w istniejących nowoczesnych dojrzewalniach bananów, autorzy podjęli próbę dokonania oceny technicznej tych obiektów w aspekcie elementów ich konstrukcji budowlanej, jak i wyposażenia instalacji chłodniczej i gazowej. Omówiono główne cechy wyróżniające poszczególne typy dojrzewalni tych owoców, w tym zyskującą ostatnio na popularności modułową ich budowę oraz standaryzowane metody kontroli parametrów powietrza. W części drugiej materiału wskazano na aktualne tendencje w rozwoju technologii dojrzewalniczej, powiązane z nową koncepcją handlu bananami. Omówiono zasadę działania cieplnego przetwornika analogowo-cyfrowego, który może stanowić idealne rozwiązanie dla silnie zróżnicowanego w czasie obciążenia cieplnego dojrzewalni.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Język:
polski
Rok wydania:
2005
Opis bibliograficzny:
Gliniecki D., Bonca Z., Mizera G.: Nowe tendencje w technologii przechowywania i dojrzewania bananów// . -., (2005),
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 82 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi