Porównanie dwóch metod termostatowania stosowanych przy oznaczaniu zawartości fazy stałej w oleju palmowym. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Porównanie dwóch metod termostatowania stosowanych przy oznaczaniu zawartości fazy stałej w oleju palmowym.

Abstrakt

Zbadano wpływ sposobu termostatowania oleju palmowego, jego frakcji oraz tłuszczów uwodornionych na zawartość fazy stałej i charakterystykę topnienia. Stosowano dwa sposoby termostatowania przeznaczone dla oleju palmowego:wg normy ISO (16 h w 10oC, oraz metody IUPAC (1h w 0oC).

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
TŁUSZCZE JADALNE nr 38, strony 8 - 18,
ISSN: 0371-9227
Język:
polski
Rok wydania:
2003
Opis bibliograficzny:
Pawłowicz R.: Porównanie dwóch metod termostatowania stosowanych przy oznaczaniu zawartości fazy stałej w oleju palmowym.// TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 38., nr. 1/2 (2003), s.8-18
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 14 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi