Abstrakt
In order to safeguard the well-being of the consumers, it is important to accurately determine the shelf life of poultry and poultry-based products. In this work, it was evaluated whether the measurement of the concentration of cadaverine, putrescine, histamine and tyramine can be used to assess the shelf-life of poultry meat stored in the different types of the containers. Based on the results it can be concluded that the collective measurement of the biogenic amines can be successfully used in the poultry meat freshness assessment and could potentially supplement more traditional methods of quality and shelf-life evaluation.
Autorzy (4)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- materiały konferencyjne indeksowane w Web of Science
- Tytuł wydania:
- Proceedings of the 14th International Students Conference “Modern Analytical Chemistry” strony 224 - 229
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2018
- Opis bibliograficzny:
- Kalinowska K., Wojnowski W., Płotka-Wasylka J., Namieśnik J..: Poultry meat freshness assessment based on the biogenic amines index, W: Proceedings of the 14th International Students Conference “Modern Analytical Chemistry”, 2018, Faculty of Science, Charles University,.
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 126 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Literature update of analytical methods for biogenic amines determination in food and beverages
- J. Płotka-Wasylka,
- J. Namieśnik,
- M. Papageorgiou
- + 3 autorów