The Role of Proteins in Food - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The Role of Proteins in Food

Abstrakt

This chapter describes the effect of proteins on the sensory attributes and the biological value and safety of foods. The role of proteins depends on their amino acid composition and structure, on changes due to storage and processing, as well as on interactions with other food components. The effect on the sensory quality of foods is brought about by hydrophobicity, solubility, water holding capacity, gelling, film formation, and emulsifying and foaming ability. The nutritional value, as well as the safety, of proteinaceous food components depend on the natural properties of the raw materials and on the processing factors, especially temperature, access to oxygen, and chemical or enzymatic reactions. The proteins of animal and plant sources differ in their suitability for various food applications.

Cytowania

  • 1

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język:
angielski
Rok wydania:
2023
Opis bibliograficzny:
Sikorski Z., Sinkiewicz I.: The Role of Proteins in Food// Chemical and Functional Properties of Food Components/ : , , s.155-201
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1201/9781003265955
Źródła finansowania:
  • Publikacja bezkosztowa
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 44 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi