Abstract
Przedstawiono ocenę systemów żywności ze szczególnym uwzględnieniem zawarto-ści w nich lipidów, pod względem ich właściwości reologicznych. Opisano kil-ka schematów dotyczących przewidywanego rozkładu sił, a także rodzaju przep-ływu, opisujących możliwości pomiaru właściwości w tych strukturach dla róż-norodnych produktów żywnościowych o zróżnicowanej zawartości tego składnika.
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Monographic publication
- Type:
- rozdział w książce - monografii autorskiej/podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Title of issue:
- W: Chemical and functional properties of food lipids strony 61 - 67
- Language:
- English
- Publication year:
- 2003
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 95 times
Recommended for you
Chapter 14. Physical and chemical interaction of componenets in food systems
- Z. Sikorski,
- J. Pokorny,
- S. Damodaran
2008