Abstrakt
Przedstawiono ocenę systemów żywności ze szczególnym uwzględnieniem zawarto-ści w nich lipidów, pod względem ich właściwości reologicznych. Opisano kil-ka schematów dotyczących przewidywanego rozkładu sił, a także rodzaju przep-ływu, opisujących możliwości pomiaru właściwości w tych strukturach dla róż-norodnych produktów żywnościowych o zróżnicowanej zawartości tego składnika.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział w książce - monografii autorskiej/podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Tytuł wydania:
- W: Chemical and functional properties of food lipids strony 61 - 67
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2003
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 95 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Chapter 14. Physical and chemical interaction of componenets in food systems
- Z. Sikorski,
- J. Pokorny,
- S. Damodaran
2008