Sacharydy - występowanie i znaczenie - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Sacharydy - występowanie i znaczenie

Abstract

Rozdział porusza takie zaganienia jak: struktura i nazewnictwo sacharydów, sposoby ich oznaczenia w żywności, zawartość w żywności, chemiczne i fizyczne właściwości oraz przemiany w warunkach przechowywania i przetwarzania, celowe modyfikowanie skrobi, a także rola sacharydów w tworzeniu sensorycznych cech żywności i żywieniu człowieka.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
W : Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom : 1 strony 87 - 133
Language:
Polish
Publication year:
2015
Bibliographic description:
Staroszczyk H.: Sacharydy - występowanie i znaczenie// W : Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom : 1/ ed. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk Warszawa: Wydawnictwo WNT, 2015, s.87-133
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 465 times

Recommended for you

Meta Tags