Proteins - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Proteins

Abstract

Struktura białek wpływa na ich wartość odżywczą, właściwości funkcjonalne wżywności oraz reakcje w surowcach i produktach żywnościowych. Warunki prze-chowywania oraz obróbki w przemyśle i w czasie przygotowywania kulinarnegowywołują przemiany białek istotne dla jakości żywności. Przez celowe, enzy-matyczne i chemiczne modyfikowanie składu i struktury białek można wpływaćna ich właściwości funkcjonalne w żywności i wartość biologiczną oraz lepiejwykorzystać dostępne surowce żywnościowe.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział w książce - monografii autorskiej/podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Title of issue:
W: Chemical and functional properties of food components strony 133 - 177
Language:
English
Publication year:
2002
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 264 times

Recommended for you

Meta Tags