Abstract
Jako, że żywność to skomplikowana matryca, a związki lotne w niej zawarte występują zazwyczaj na poziomie śladowym wymagane jest zastosowanie specjalnej procedury przygotowania próbek. W pracy zostały opisane niektóre metody przygotowywania próbek żywności, które łączą w sobie izolację i wzbogacanie analitów. Wśród opisanych metod znalazły się: PT, SPME, SDME, SBSE oraz SFE.
Authors (4)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Conference activity
- Type:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Title of issue:
- 14th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering''. - Vol. 1/2, Gdansk, 5th-7th May 2011 strony 38 - 45
- Language:
- English
- Publication year:
- 2011
- Bibliographic description:
- Biernacka P., Bielicka M., Więcławska M., Jankowiak I.: Sample preparation methods used in food flavor analysis// 14th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering''. - Vol. 1/2, Gdansk, 5th-7th May 2011/ ed. ed. C. Fijało. - Faculty Mechanical Engineering, Chemical Faculty Gdansk University of Technology. Gdańsk: , 2011, s.38-45
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 130 times