ISSN:
eISSN:
Wydawca:
Dyscypliny:
- inżynieria mechaniczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
- biologia medyczna (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
- nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
- rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
- technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
- zootechnika i rybactwo (Dziedzina nauk rolniczych)
- biotechnologia (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
Punkty Ministerialne: Pomoc
Rok | Punkty | Lista |
---|---|---|
Rok 2024 | 40 | Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024 |
Rok | Punkty | Lista |
---|---|---|
2024 | 40 | Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024 |
2023 | 40 | Lista ministerialna czasopism punktowanych 2023 |
2022 | 40 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2021 | 40 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2020 | 40 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2019 | 40 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2018 | 15 | B |
2017 | 15 | B |
2016 | 15 | B |
2015 | 15 | B |
2014 | 10 | B |
2013 | 10 | B |
2012 | 9 | B |
2011 | 9 | B |
2010 | 9 | B |
Model czasopisma:
Punkty CiteScore:
Rok | Punkty |
---|---|
Rok 2023 | 2.7 |
Rok | Punkty |
---|---|
2023 | 2.7 |
2022 | 2.9 |
2021 | 2.6 |
2020 | 2 |
2019 | 1.7 |
2018 | 1.6 |
2017 | 2.3 |
2016 | 1.5 |
2015 | 1.7 |
2014 | 1.5 |
2013 | 1.3 |
2012 | 1.1 |
2011 | 0.7 |
Impact Factor:
Polityka wydawnicza:
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
- Informacja o polityce wydawniczej
- https://www.food.actapol.net/en/manuscript_procedings_guide otwiera się w nowej karcie
- Informacja o warunkach samoarchiwizacji
- Zawarta w licencji
- Czy czasopismo pozwala na samoarchiwizację
- Tak - z ograniczeniami
- Informacje o polityce dot. danych badawczych
- brak danych
- Embargo w miesiącach
- brak embargo
- Informacje dodatkowe
- Przy samoarchiwizacji / rozpowszechnianiu należy podać źródło oryginału i DOI.
Prace opublikowane w tym czasopiśmie
Filtry
wszystkich: 8
Katalog Czasopism
Rok 2021
Rok 2018
-
Effects of the replacement of wheat flour with cricket powder on the characteristics of muffins
Publikacja
Rok 2017
-
Potential of bacteriocins from lab to improve microbial quality of dry-cured and fermented meat products
Publikacja -
Potential of bacteriocins from lab to improve microbial quality of dry-cured and fermented meat products [pdf]
Publikacja
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2012
-
A Comparison of ABTS and DPPH methods for assessing the total antioxidant capacity of human milk
PublikacjaCałkowitą zdolność przeciwutleniająca (TAC) mleka ludzkiego odzwierciedla zawartość i aktywność w mleku składników, które zapobiegają degradacji tłuszczów i białek na drodze utlenienia. Celem badania było porównuje testu ABTS i DPPH w odniesieniu do odzysku, precyzji i czułości (granica wykrywalności i oznaczalności) obu metod służących do oznaczania wartości TAC mleka ludzkiego. Wartości TAC zostały określone dla dwudziestu pięciu...
Rok 2008
-
Content of odd-numbered carbon fatty acids in the milk of lactating women and in infant formula and follow-on formula
PublikacjaBadano zależność pomiędzy występowaniem w mleku ludzkim kwasów pentadekanowego C15:0 (PA) i heptadekanowego C17:0 (HA) a rodzajem diety matek oraz oznaczono zawartość kwasów PA i HA w preparatach do początkowego i następnego żywienia niemowląt, dostępnych w sprzedaży. Badaniu poddano mleko ludzkie uzyskane od 34 zdrowych kobiet w wieku 24-33 lata. Matki podzielono na dwie grupy zgodnie ze spożywana przez nie dietą: grupa kobiet...
wyświetlono 1053 razy