EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY - Czasopismo - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

ISSN:

1438-2377

eISSN:

1438-2385

Dyscypliny:

  • inżynieria biomedyczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • inżynieria chemiczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • inżynieria materiałowa (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • inżynieria mechaniczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • biologia medyczna (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • nauki o kulturze fizycznej (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • nauki o zdrowiu (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
  • technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
  • zootechnika i rybactwo (Dziedzina nauk rolniczych)
  • biotechnologia (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
  • nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)

Punkty Ministerialne: Pomoc

Punkty Ministerialne - aktualny rok
Rok Punkty Lista
Rok 2024 70 Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024
Punkty Ministerialne - lata ubiegłe
Rok Punkty Lista
2024 70 Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024
2023 70 Lista ministerialna czasopism punktowanych 2023
2022 70 Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022)
2021 70 Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022)
2020 70 Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022)
2019 70 Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022)
2018 30 A
2017 30 A
2016 25 A
2015 25 A
2014 25 A
2013 30 A
2012 30 A
2011 30 A
2010 32 A

Model czasopisma:

Hybrydowe

Punkty CiteScore:

Punkty CiteScore - aktualny rok
Rok Punkty
Rok 2022 6.3
Punkty CiteScore - lata ubiegłe
Rok Punkty
2022 6.3
2021 5.4
2020 4.4
2019 3.8
2018 3.2
2017 3.1
2016 3
2015 3.1
2014 2.6
2013 2.6
2012 2.6
2011 3.3

Impact Factor:

Zaloguj się aby zobaczyć Współczynnik Impact Factor dla tego czasopisma

Filtry

wszystkich: 23

  • Kategoria
  • Rok
  • Opcje

wyczyść Filtry wybranego katalogu niedostępne

Katalog Czasopism

Rok 2009
Rok 2008
  • Effect of transglutaminase and EDC on biodegradation of fish gelatin and gelatin-chitosan films

    Celem pracy było zbadanie podatności usieciowanych folii opakowaniowych z naturalnych polimerów na enzymatyczną hydrolizę. Niemodyfikowane folie żelatynowe były całkowicie hydrolizowane przez pepsynę i proteinazę N oraz w 60% przez pepsynę. Sieciowania przy użyciu transglutaminazy lub EDC zmiejszyło podatność folii na hydrolizę tylko przez pepsynę. Obecność chitozanu w dwuskładnikowych foliach modyfkownych EDC zmniejszyła stopień...

  • Nutritional properties of mussels Mytilus galloprovincialis
    Publikacja
    • H. Leontowicz
    • M. Leontowicz
    • J. Namieśnik
    • J. Drzewiecki
    • Y. Park
    • Z. Zachwieja
    • P. Zagrodzki
    • A. Gorinstein
    • S. Trakhtenberg
    • S. Gorinstein

    - EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY - Rok 2008

    Celem badań było oznaczenie jakości markerów oraz oszacowanie wpływu diety wzbogaconej w małże pochodzące z zanieczyszczonych i niezanieczyszczonych obszarów na wybrane markery metabolizmu białek i lipidów u szczurów, których pokarm zawierał różne dawki cholesterolu. Obszerny zakres przeprowadzonych testów w warunkach in vitro wykazał, że małże pochodzące z zanieczyszczonych terenów charakteryzują się wyższą zawartością białek,...

wyświetlono 1046 razy