EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY - Czasopismo - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

ISSN:

1438-2377

eISSN:

1438-2385

Dyscypliny:

  • Inżynieria biomedyczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • Inżynieria chemiczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • Inżynieria materiałowa (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • Inżynieria mechaniczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • Inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • Nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki o kulturze fizycznej (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki o zdrowiu (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Weterynaria (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Zootechnika i rybactwo (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)

Punkty Ministerialne: Pomoc

Punkty Ministerialne - aktualny rok
Rok Punkty Lista
Rok 2022 70 Lista ministerialna 2019
Punkty Ministerialne - lata ubiegłe
Rok Punkty Lista
2022 70 Lista ministerialna 2019
2021 70 Lista ministerialna 2019
2020 70 Lista ministerialna 2019
2019 70 Lista ministerialna 2019
2018 30 A
2017 30 A
2016 25 A
2015 25 A
2014 25 A
2013 30 A
2012 30 A
2011 30 A
2010 32 A
2009 32 A
2008 32 A

Model czasopisma:

Hybrydowy - czasopismo transformacyjne

Punkty CiteScore:

Punkty CiteScore - aktualny rok
Rok Punkty
Rok 2021 5.4
Punkty CiteScore - lata ubiegłe
Rok Punkty
2021 5.4
2020 4.4
2019 3.8
2018 3.2
2017 3.1
2016 3
2015 3.1
2014 2.6
2013 2.6
2012 2.6
2011 3.3

Impact Factor:

Zaloguj się aby zobaczyć Współczynnik Impact Factor dla tego czasopisma

Filtry

wszystkich: 22

  • Kategoria
  • Rok
  • Opcje

wyczyść Filtry wybranego katalogu niedostępne

Katalog Czasopism

Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2013
  • Antioxidant activities and bioactive components in some berries
    Publikacja

    - EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY - Rok 2013

    The objective of this study was to evaluate the antioxidant and binding effects of gooseberry, a less-stud-ied berry, and to compare with blueberry and cranberry in the model of interaction with human serum albumin (HSA). The relationship between the scavenging properties of dietary polyphenols of the selected berries and their affinities for HSA were investigated by fluorescence anal- ysis. In order to perform the extraction and...

    Pełny tekst do pobrania w serwisie zewnętrznym

Rok 2012
Rok 2011
Rok 2009
Rok 2008
  • Effect of transglutaminase and EDC on biodegradation of fish gelatin and gelatin-chitosan films

    Celem pracy było zbadanie podatności usieciowanych folii opakowaniowych z naturalnych polimerów na enzymatyczną hydrolizę. Niemodyfikowane folie żelatynowe były całkowicie hydrolizowane przez pepsynę i proteinazę N oraz w 60% przez pepsynę. Sieciowania przy użyciu transglutaminazy lub EDC zmiejszyło podatność folii na hydrolizę tylko przez pepsynę. Obecność chitozanu w dwuskładnikowych foliach modyfkownych EDC zmniejszyła stopień...

  • Nutritional properties of mussels Mytilus galloprovincialis
    Publikacja
    • H. Leontowicz
    • M. Leontowicz
    • J. Namieśnik
    • J. Drzewiecki
    • Y. Park
    • Z. Zachwieja
    • P. Zagrodzki
    • A. Gorinstein
    • S. Trakhtenberg
    • S. Gorinstein

    - EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY - Rok 2008

    Celem badań było oznaczenie jakości markerów oraz oszacowanie wpływu diety wzbogaconej w małże pochodzące z zanieczyszczonych i niezanieczyszczonych obszarów na wybrane markery metabolizmu białek i lipidów u szczurów, których pokarm zawierał różne dawki cholesterolu. Obszerny zakres przeprowadzonych testów w warunkach in vitro wykazał, że małże pochodzące z zanieczyszczonych terenów charakteryzują się wyższą zawartością białek,...

wyświetlono 434 razy