Concentration of proteins in the whey stream - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Concentration of proteins in the whey stream

Abstrakt

Zastosowano metodę separacji pianowej do odzyskiwania białka z serwatki. Wykazano silny wpływ prędkości powietrza w kolumnie, początkowego stężenia białka w serwatce i pH roztworu na przebieg i skuteczność flotacji. Współczynnik wzbogacenia maleje ze wzrostem prędkości przepływu powietrza oraz ze wzrostem początkowego stężenia białka serwatkowego. Najwyższą wartość współczynnika wzbogacenia uzyskano dla pH naturalnej serwatki.

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Archiwalna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
SSCHE 2008 ; 35th International Conference of Slovak Society of Chemical Engeneering [Dokument elekroniczny], proceedings, Tatranske Matliare, Slovakia, May 26-30, 2008 strony 0 - 4
Język:
angielski
Rok wydania:
2008
Opis bibliograficzny:
Kawalec-Pietrenko B., Hołowacz I.: Concentration of proteins in the whey stream// SSCHE 2008 ; 35th International Conference of Slovak Society of Chemical Engeneering [Dokument elekroniczny], proceedings, Tatranske Matliare, Slovakia, May 26-30, 2008/ ed. ed.: J. Markos. Bratislava: Publ. House of Slovak University of Technology, 2008, s.0-4
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 3 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi