Gas chromatography-olfactometry (GC-O), electronic noses (e-noses) and electronic tongues (e-tongues) for in vivo food flavour measurement
Abstrakt
The capter revies two types of artificial olfaction instrumentation, i.e. gas-chromatography-olfactometry (GC-O) and chemical sensor technologies (electronic nose and tongue), combined with multivariate data processing methods as promising approaches for rapid analysis of food. The chapter also includes examples of specific applications for the detection of food flavour and volatile components.
Cytowania
-
2 3
CrossRef
-
0
Web of Science
-
3 3
Scopus
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Tytuł wydania:
- W : Instrumental assessment of food sensory quality: A practical guide strony 195 - 229
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2013
- Opis bibliograficzny:
- Wardencki W., Chmiel T., Dymerski T.: Gas chromatography-olfactometry (GC-O), electronic noses (e-noses) and electronic tongues (e-tongues) for in vivo food flavour measurement// W : Instrumental assessment of food sensory quality: A practical guide/ ed. David Kilcast Cambridge (UK), Philadelphia (USA): Woodhead Publishing Limited, 2013, s.195-229
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1533/9780857098856.2.195
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 192 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Qualitative characteristics and comparison of volatile fraction of vodkas made from different botanical materials by comprehensive two-dimensional gas chromatography and the electronic nose based on the technology of ultra-fast gas chromatography
- P. Wiśniewska,
- M. Śliwińska,
- T. Dymerski
- + 2 autorów
2017