In Vitro Studies on the Relationship Between the Antioxidant Activities of Some Berry Extracts and Their Binding Properties to Serum Albumin - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

In Vitro Studies on the Relationship Between the Antioxidant Activities of Some Berry Extracts and Their Binding Properties to Serum Albumin

Abstrakt

The aim of this study was to investigate the possibility to use the bioactive components from cape gooseberry (Physalis peruviana), blueberry (Vaccinium corymbosum), and cranberry (Vaccinium macrocarpon) extracts as a novel source against oxidation in food supplementation. The quantitative analysis of bioactive compounds (polyphenols, flavonoids, flavanols, carotenoids, and chlorophyll) was based on radical scavenging spectrophometric assays and mass spectrometry. The total phenolic content was the highest (P<0.05) in water extract of blueberries (46.6±4.2 mg GAE/g DW). The highest antioxidant activities by 2,2- diphenyl-1-picrylhydrazyl radical scavenging assay and Cupric reducing antioxidant capacity were in water extracts of blueberries, showing 108.1±7.2 and 131.1±9.6 μMTE/g DW with correlation coefficients of 0.9918 and 0.9925, and by β-carotene linoleate assay at 80.1±6.6 % with correlation coefficient of 0.9909, respectively.

Cytowania

  • 2 9

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 3 5

    Scopus

Autorzy (9)

  • Zdjęcie użytkownika  Kann Vearasilp

    Kann Vearasilp

    • Faculty of Pharmacy Srinakharinwirot University
  • Zdjęcie użytkownika  Alina Nemirovski

    Alina Nemirovski

    • The Institute for Drug Research School of pharmacy
  • Zdjęcie użytkownika  Hanna Leontowicz

    Hanna Leontowicz

    • Warsaw University of Life Sciences Department of Physiological Sciences
  • Zdjęcie użytkownika  Maria Leontowicz

    Maria Leontowicz

    • Warsaw University of Life Sciences Department of Physiological Sciences
  • Zdjęcie użytkownika  Alma Leticia Martinez-Ayala

    Alma Leticia Martinez-Ayala

    • Centro de Desarrollo de Productos Bioticos Instituto Politecnico Nacional
  • Zdjęcie użytkownika  Gustavo Gonzalez-Aquilar

    Gustavo Gonzalez-Aquilar

    • Research Center for Food and Development Carretera a Ejido la Victoria
  • Zdjęcie użytkownika  Milan Suhaj

    Milan Suhaj

    • Food research Institute Bratislava, Slovakia
  • Zdjęcie użytkownika  Shela Gorinstein

    Shela Gorinstein

    • The Institute for Drug Research Department of Physiological Sciences

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
APPLIED BIOCHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY nr 172, strony 2849 - 2865,
ISSN: 0273-2289
Język:
angielski
Rok wydania:
2014
Opis bibliograficzny:
Namieśnik J., Vearasilp K., Nemirovski A., Leontowicz H., Leontowicz M., Martinez-Ayala A., Gonzalez-Aquilar G., Suhaj M., Gorinstein S.: In Vitro Studies on the Relationship Between the Antioxidant Activities of Some Berry Extracts and Their Binding Properties to Serum Albumin// APPLIED BIOCHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY. -Vol. 172, (2014), s.2849-2865
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1007/s12010-013-0712-2
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 62 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi