Investigation of Taste Substances by five Channel Lipid-Polymer Membrane Sensor. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Investigation of Taste Substances by five Channel Lipid-Polymer Membrane Sensor.

Abstrakt

Badano substancje o różnych stężeniach należące do czterech klas smaku za pomocą pięcio-kanałowego sensora opartego o elektrody jonoselektywne z różnymi membranami polimerowo-lipidowymi. Stwierdzono, że sensor jest czuły na zmiany stężeń chlorowodorku chininy, kawsu cytrynowego i chlorku sodu, przeciwnie jak w przypadku sacharozy. Na podstawie tych wyników można przypuszczać, że sensor może być zastosowany do roztworów składających się z dwóch substancji nalężących do różnych klas smaku.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język:
angielski
Rok wydania:
2004
Opis bibliograficzny:
Szpakowska M., Szwacki J.: Investigation of Taste Substances by five Channel Lipid-Polymer Membrane Sensor.// / : , 2004,
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 99 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi