Problem oznaczania pozostałości rozpuszczalników organicznych w wybranych produktach spożywczych i farmaceutycznych, cz I
Abstrakt
W artykule przedstawiono ogólny wpływ, jaki na nasze życie ma wzrastająca urbanizacja i uprzemysłowienie. Przedstawiono również źródła zanieczyszczenia żywności i leków rozpuszczalnikami oraz regulacje prawne dotyczące tego rodzaju zanieczyszczeń (Farmakopea Europejska, Farmakopea Amerykańska, Dyrektywy Unii Europejskiej, Rozporządzenia Rady Ministrów).
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
Analityka: Nauka i Praktyka
strony 30 - 32,
ISSN: 1509-4650 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2003
- Opis bibliograficzny:
- Michulec M., Wardencki W.: Problem oznaczania pozostałości rozpuszczalników organicznych w wybranych produktach spożywczych i farmaceutycznych, cz I// Analityka: Nauka i Praktyka. -., nr. 1 (2003), s.30-32
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 91 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Substance Flow Analysis of Mercury Affecting Water Quality in the European Union
- K. Sundseth,
- J. Pacyna,
- E. G. Pacyna
- + 1 autorów
2012