Abstrakt
Development of the domestic grape wine market has been presented. The number of grape wine producing entities, acreage, and volume of production over last five years are presented. The composition of red grape wine has been discussed involving health promoting aspects. Two methods of wine quality determination: analytical and sensory meth ods have been described. Physicochemical parameters influencing wine quali ty (acidity, sweetness) and poly phenol and sulphur dioxide content detectable with analytical methods have been defined.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Tytuł wydania:
- Current trends in Commodity Science: Innovations and product quality strony 109 - 120
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2013
- Opis bibliograficzny:
- Marjańska E., Brodnicka E.: SELECTED ASPECTS OF THE EVALUATION OF THE QUALITY OF GRAPE WINE// Current trends in Commodity Science: Innovations and product quality/ ed. Alfred Błaszczyk Poznań: Poznań University of Economics, Faculty of Commodity Science, 2013, s.109-120
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 86 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Profiling of polar ionogenic metabolites in Polish wines by capillary electrophoresis-mass spectrometry
- M. van Mever,
- M. Fabjanowicz,
- M. Mamani-Huanca
- + 3 autorów
2022