The content of high-intensity sweeteners in different categories of foods available on the Polish market - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The content of high-intensity sweeteners in different categories of foods available on the Polish market

Abstrakt

The objective of this study was to measure the concentrations of nine high-intensity sweeteners (acesulfame-K, aspartame, alitame, cyclamate, dulcin, neohesperidin DC, neotame, saccharin and sucralose) in different categories of food available on the Polish market. Over 170 samples of different brands of beverages, yoghurts, fruit preparations, vegetable preserves and fish products were analysed using an analytical procedure based on SPE and LC/MS. The results indicated that foodstuffs under the study generally comply with European Union legislation in terms of sweetener content. However, a few cases of food product mislabelling were detected, i.e. the use of cyclamate for non-approved applications.

Cytowania

  • 1 7

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 1 9

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
Food Additives and Contaminants Part A-Chemistry Analysis Control Exposure& Risk Assessment nr 29, strony 1391 - 1401,
ISSN: 1944-0049
Język:
angielski
Rok wydania:
2012
Opis bibliograficzny:
Zygler A., Wasik A., Kot-Wasik A., Namieśnik J.: The content of high-intensity sweeteners in different categories of foods available on the Polish market// Food Additives and Contaminants Part A-Chemistry Analysis Control Exposure& Risk Assessment. -Vol. 29, nr. iss. 9 (2012), s.1391-1401
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1080/19440049.2012.699475
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 73 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi