Agnieszka Bartoszek-Pączkowska - Publications - Bridge of Knowledge

Search

Filters

total: 154

  • Category
  • Year
  • Options

clear Chosen catalog filters disabled

Catalog Publications

Year 2005
Year 2019
Year 2017
Year 2023
Year 2004
Year 2014
Year 2002
Year 2016
Year 2011
Year 2008
Year 2020
Year 2010
Year 2013
Year 2015
Year 2007
  • Chapter 19. Mutagenic, Carcinogenic, and Chemopreventive Compounds in Foods
    Publication

    Mutagenami są nazywane czynniki i substancje mogące powodować zmiany w zapisie genetycznym, kancerogenami lub czynnikami rakotwórczymi natomiast te, które przyczyniają się do powstawania nowotworów, z wyłączeniem podatności uwarunkowanej genetycznie. Przetwórstwo, a w szczególności obróbka termiczna żywności, jest główną przyczyną tworzenia się mutagenów i kancerogenów, niemniej jednak zwiekszają one trwałość żywności. Badania...

Year 2022
Year 2012
Year 2009
Year 2006

seen 4550 times