Elwira Brodnicka - Publications - Bridge of Knowledge

Search

Filters

total: 30

  • Category
  • Year
  • Options

clear Chosen catalog filters disabled

Catalog Publications

Year 2021
Year 2020
  • Badanie jakości wybranych produktów

    W monografii „Badania jakości wybranych produktów” scharakteryzowano siedem grup produktów żywnościowych oraz dwie grupy produktów nieżywnościowych i opisano badania pozwalające na ocenę ich jakości, które można wykonać w laboratorium Katedry Nauk o Jakości Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej. Są to: pieczywo, tłuszcze jadalne, mleko i płynne produkty mleczne, jaja i produkty jajeczne, wody pitne, gazowane napoje...

    Full text to download in external service

Year 2019
Year 2018
Year 2017
Year 2016
  • Globalne trendy w certyfikacji systemu zarządzania środowiskowego

    Minimalizacja wpływu działalności organizacji na środowisko naturalne jest jednym z najważniejszych założeń strategicznych przedsiębiorstw. Działania te wynikają z wdrażania strategii CSR, która w odniesieniu do polityki środowiskowej w organizacjach realizowana jest poprzez system EMAS bądź wymagania normy ISO 14001. Wdrożenie Systemu Zarządzania Środowiskowego, a następnie poddanie systemu certyfikacji przez niezależną jednostkę...

    Full text available to download

  • Instrumenty promocji w procesie zarządzania organizacją
    Publication

    - MARKETING I RYNEK - Year 2016

    W artykule podjęto temat dotyczący roli instrumentów promocji w procesie zarządzania organizacją, odnosząc się do uwarunkowań publicznej uczelni wyższej. Artykuł podzielono na dwie części. W pierwszej, przedstawiono krótką charakterystykę istoty zarządzania organizacją oraz form promocji organizacji. W drugiej części przedstawiono wyniki badania ankietowego, które zostało przeprowadzone wśród studentów Akademii Techniczno-Humanistycznej...

    Full text to download in external service

  • Kaizen concept in the process of a quality improvement in the company

    Artykuł dotyczy tematyki doskonalenia jakości, które może być realizowane w przedsiębiorstwie za pomocą koncepcji ciągłego doskonalenia Kaizen. Główny cel artykułu koncentruje się na analizie praktycznego zastosowania koncepcji Kaizen w celu eliminacji marnotrawstwa i ciągłego doskonalenia obszarów działalności przedsiębiorstwa. Rozdział został podzielony na dwie części: teoretyczną i poznawczą. W pierwszej, teoretycznej części,...

    Full text available to download

  • Zmiany w systemach jakości BRC dedykowanych producentom żywności
    Publication

    - MARKETING I RYNEK - Year 2016

    W artykule przedstawiono zmiany wprowadzone w najnowszych wersjach standardu BRC Food wersja 7 i BRC/IoP wersja 5. Na podstawie danych zamieszczonych w ogólnodostępnym katalogu „BRC Global Standards Directory” dokonano oceny stopnia certyfikacji polskich przedsiębiorstw wg standardu BRC Food. Przeprowadzono analizę liczby akredytowanych jednostek certyfikujących w Polsce z uwzględnieniem stopnia ich wydajności.

    Full text to download in external service

Year 2015
Year 2014
Year 2013
Year 2012
Year 2011

seen 2566 times