ISSN:
eISSN:
Dyscypliny:
- informatyka techniczna i telekomunikacja (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
- inżynieria biomedyczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
- inżynieria chemiczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
- inżynieria materiałowa (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
- nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
- nauki leśne (Dziedzina nauk rolniczych)
- rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
- nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- nauki fizyczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
Punkty Ministerialne: Pomoc
Rok | Punkty | Lista |
---|---|---|
Rok 2024 | 140 | Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024 |
Rok | Punkty | Lista |
---|---|---|
2024 | 140 | Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024 |
2023 | 140 | Lista ministerialna czasopism punktowanych 2023 |
2022 | 140 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2021 | 140 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2020 | 140 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2019 | 140 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2018 | 30 | A |
2017 | 30 | A |
2016 | 30 | A |
2015 | 30 | A |
2014 | 30 | A |
2013 | 30 | A |
2012 | 35 | A |
2011 | 35 | A |
2010 | 32 | A |
Model czasopisma:
Punkty CiteScore:
Rok | Punkty |
---|---|
Rok 2022 | 5.6 |
Rok | Punkty |
---|---|
2022 | 5.6 |
2021 | 5.3 |
2020 | 5.1 |
2019 | 5.2 |
2018 | 5.8 |
2017 | 6 |
2016 | 6.1 |
2015 | 5.9 |
2014 | 5.9 |
2013 | 6.3 |
2012 | 6.7 |
2011 | 6.3 |
Impact Factor:
Sherpa Romeo:
Prace opublikowane w tym czasopiśmie
Filtry
wszystkich: 71
Katalog Czasopism
Rok 2011
-
Hydration of Simple Carboxylic Acids from Infrared Spectra of HDOand Theoretical Calculations
PublikacjaBadanie hydratacji kwasów karboksylowych w rozcieńczonych roztworach wodnych ma duże znaczenie dla zrozumienia ich funkcji biologicznych. Metodą stosowaną w badaniach była spektroskopia oscylacyjna FTIR z zastosowaniem techniki rozcieńczenia izotopowego wody półciężkiej HDO w roztworze wody zwykłej. Do analizy danych widmowych wykorzystano ''metodę widm różnicowych''. Widma HDO zaburzonej przez kwasy: mrówkowy, octowy i propionowy...
-
Ionic liquids: predictions of physicochemical properties with experimental and/or DFT-calculated LFER parameters to understand molecular interactions in solution
PublikacjaPublikacja zawiera modele pozwalające na przewidywanie współczynnika podziału oktanol-woda (log P), rozpuszczalności w wodzie oraz krytycznego stężenia micelizacji (CMC) cieczy jonowych oraz współczynników aktywności anionowej i hydrofobowości w wodzie i w mieszaninie oktanolu z wodą. Modele oparte są na liniowych zależnościach energii swobodnej (LFER) i wykorzystują parametry zmierzone i/lub wyliczone na podstawie funkcjonalnej...
-
Long-Distance FRET Analysis: A Monte Carlo Simulation Study
PublikacjaZaproponowano nową metodę na rozszerzenie zakresu stosowalności rezonansowego transferu energii (FRET) przetestowaną przy pomocy metody Monte Carlo. Otrzymane rezultaty dowodzą, że wydajność procesu FRET może być znacząco zwiększona w porównaniu z wydajnością pojedynczego akceptora, gdy dla ustalonej od donora umieścimy układ blisko siebie położonych akceptorów na makromolekule. Z drugiej strony metoda ta umożliwia zwiększenie...
Rok 2012
-
Why the solvation water around proteins is more dense than bulk water
PublikacjaThe main aim of this work is to propose a rational explanation of commonly observed phenomenon of increasing water density within solvation shell of proteins. We have observed that geometry of the water-water hydrogen bond network within solvation layer differs from the one in bulk water and it is the effect of interactions of water molecules with protein surface. Altered geometry of the network reflects changes in the structure...
-
Why the Solvation Water around Proteins Is More Dense than Bulk Water
PublikacjaThe main aim of this work is to propose a rational explanation of the commonly observed phenomenon of increasing water density within solvation shell of proteins. We have observed that the geometry of the water–water hydrogen bond network within solvation layer differs from the one in bulk water, and it is the result of interactions of water molecules with protein surface. Altered geometry of the network reflects changes in the...
Rok 2013
-
Influence of Osmolytes on Protein and Water Structure: A Step To Understanding the Mechanism of Protein Stabilization
PublikacjaResults concerning the thermostability of hen egg white lysozyme in aqueous solutions with stabilizing osmolytes, trimethylamine-N-oxide (TMAO), glycine (Gly), and its N-methyl derivatives, N-methylglycine (NMG), N,N-dimethylglycine (DMG), and N,N,N-trimethylglycine (betaine, TMG), have been presented. The combination of spectroscopic (IR) and calorimetric (DSC) data allowed us to establish a link between osmolytes’ influence on...
-
On the Structure and Volumetric Properties of Solvated Lanthanoid(III) Ions in Amide Solutions
PublikacjaThe coordination chemistry and the volumetric properties of three representative lanthanoid(III) ions lanthanum-(III), gadolinium(III), and lutetium(III) have been studied in three amide solvents with gradually increasing spatial demand upon coordination: N,N-dimethylformamide (dmf)
-
SOLUBILIZATION OF BENZENE, TOLUENE, AND XYLENE (BTX) IN AQUEOUS MICELLAR SOLUTIONS OF AMPHIPHILIC IMIDAZOLIUM IONIC LIQUIDS
PublikacjaRozpuszczalne w wodzie ciecze jonowe wykazują aktywność powierzchniową oraz zdolność do tworzenia zorganizowanych struktur w roztworach wodnych. W pracy przedstawiono zdolność wodnych układów micelarnych chlorków 1-alkilo-3-metyloimidazoliowych do zwiększania rozpuszczalności węglowodorów aromatycznych – benzenu, toluenu i ksylenu. Zaobserwowano, że po przekroczeniu krytycznego stężenia micelizacji cieczy jonowych w wodzie, następuje...
Rok 2014
-
Interactions of Chromium Ions with Starch Granules in an Aqueous Environment
Publikacja -
Refinements to the Utah–Washington Mechanism of Electron Capture Dissociation
Publikacja -
Self-Association of Amphotericin B: Spontaneous Formation of Molecular Structures Responsible for the Toxic Side Effects of the Antibiotic
PublikacjaAmphotericin B (AmB) is a lifesaving antibiotic used to treat deep-seated mycotic infections. Both the pharmaceutical activity and highly toxic side effects of the drug rely on its interaction with biomembranes, which is governed by the molecular organization of AmB. In the present work we present detailed analysis of self-assembly of AmB molecules in different environments, interesting from the physiological standpoint, based...
Rok 2015
-
Mechanisms of Damage to DNA Labeled with Electrophilic Nucleobases Induced by Ionizing or UV Radiation
PublikacjaHypoxia—a hallmark of solid tumors—makes hypoxic cells radioresistant. On the other hand, DNA, the main target of anticancer therapy, is not sensitive to the near UV photons and hydrated electrons, one of the major products of water radiolysis under hypoxic conditions. A possible way to overcome these obstacles to the efficient radio- and photodynamic therapy of cancer is to sensitize the cellular DNA to electrons and/or ultraviolet...
-
Polysaccharide–Protein Complexes in a Coarse-Grained Model
Publikacja
Rok 2016
-
Advanced Potential Energy Surfaces for Molecular Simulation
PublikacjaAdvanced potential energy surfaces are defined as theoretical models that explicitly include many-body effects that transcend the standard fixed-charge, pairwise-additive paradigm typically used in molecular simulation. However, several factors relating to their software implementation have precluded their widespread use in condensed-phase simulations: the computational cost of the theoretical models, a paucity of approximate models...
-
General Mechanism of Osmolytes’ Influence on Protein Stability Irrespective of the Type of Osmolyte Cosolvent
PublikacjaThe stability of proteins in an aqueous solution can be modified by the presence of osmolytes. The hydration sphere of stabilizing osmolytes is strikingly similar to the enhanced hydration sphere of a protein. This similarity leads to an increase in the protein stability. Moreover, the hydration sphere of destabilizing osmolytes is significantly different. These solutes generate in their surroundings so-called “structurally different...
Rok 2018
-
Unusual Influence of Fluorinated Anions on the Stretching Vibrations of Liquid Water
PublikacjaInfrared (IR) spectroscopy is a commonly used and invaluable tool in the studies of solvation phenomena in aqueous solutions. Concurrently, ab initio molecular dynamics (AIMD) simulations deliver the solvation shell picture at a molecular detail level and allow for a consistent decomposition of the theoretical IR spectrum into underlying spatial correlations. Here, we demonstrate how the novel spectral decomposition techniques...
Rok 2019
-
Extension of the UNRES Coarse-Grained Force Field to Membrane Proteins in the Lipid Bilayer
Publikacja -
Role of the Solvation Water in Remote Interactions of Hyperactive Antifreeze Proteins with the Surface of Ice
PublikacjaMost protein molecules do not adsorb onto ice, one of the exceptions being so-called antifreeze proteins. In this paper, we describe that there is a force pushing an antifreeze protein molecule away from the ice surface when it is not oriented with its ice-binding plane toward the ice and that this pushing force may be also present even when the protein is oriented with its ice-binding plane toward the ice. This force is absent...
Rok 2020
wyświetlono 1741 razy