Comprehensive two-dimensional gas chromatography - promising technique for analysis of complex food matrices
Abstrakt
The present paper is focused on brief description of operational principle of comprehensive two-dimensional gas chromatography (GC×GC) technique, instrumentation and data processing. Furthermore, the examples of application in the field of food analysis, performed also in the author's laboratory, are given. The detailed discussion of GC×GC characterization and comparison of the volatile composition of berries of different blue honeysuckle cultivars and Polish unifloral honeys of various botanical origin was presented.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Tytuł wydania:
- 14th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering''. - Vol. 1/2, Gdansk, 5th-7th May 2011 strony 69 - 75
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2011
- Opis bibliograficzny:
- Chmiel T., Dymerski T., Biernacka P.: Comprehensive two-dimensional gas chromatography - promising technique for analysis of complex food matrices// 14th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering''. - Vol. 1/2, Gdansk, 5th-7th May 2011/ ed. ed. C. Fijało. - Faculty Mechanical Engineering, Chemical Faculty Gdansk University of Technology. Gdańsk: , 2011, s.69-75
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 96 razy