Effect of sodium acetate on citric acid production from glucose by Yarrowia lipolytica - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Effect of sodium acetate on citric acid production from glucose by Yarrowia lipolytica

Abstrakt

Zbadano wpływ octanu sodu na produkcję kwasu cytrynowego z glukozy w hodowli wgłębnej przez nie utylizującego octanu mutanta (oct-) Yarrowia lipolytica A-101.1.31. Octan będący ko-substratem glukozy w pożywce zwiększał produktywność i plon kwasu cytrynowego w ciągu pierwszych 24 godzin procesu. Największy pozytywny wpływ na biosyntezę kwasu cytrynowego przez Y. lipolytica A-101.1.31 miał dodatek 2g/L octanu sodu (przy zbadanych dawkach na poziomie wynoszącym: 1, 2, 8, 16, 20 g/L). W przyszłości należałoby rozważyć ciągły dodatek octanu sodu, ze względu na zwiększenie wydajności procesu i jego metabolizowanie w trakcie procesu.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach dostępnych w wersji elektronicznej [także online]
Opublikowano w:
ELECTRONIC JOURNAL OF POLISH AGRICULTURAL UNIVERSTIES nr 10,
ISSN: 1505-0297
Język:
angielski
Rok wydania:
2007
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 116 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi