Effect of temperature change on refractive index of an egg white and yolk: a preliminary study - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Effect of temperature change on refractive index of an egg white and yolk: a preliminary study

Abstrakt

In this article, the refractive index of an egg white and yolk depending on temperature in range 30 - 47 °C over 1550 nm was determined. The measurement head was constructed as fiber optic Fabry-Perot interferometer with interference between polished fiber end-face and aluminum weighing dish. The measurement setup has been made of an optical spectrum analyzer, a superluminescent diode with a central wevelength of 1550 nm, 2:1 fiber coupler and heat plate.

Cytowania

  • 0

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach
Opublikowano w:
Photonics Letters of Poland nr 14, strony 16 - 18,
ISSN: 2080-2242
Język:
angielski
Rok wydania:
2022
Opis bibliograficzny:
Sokołowski P.: Effect of temperature change on refractive index of an egg white and yolk: a preliminary study// Photonics Letters of Poland -Vol. 14,iss. 2 (2022), s.16-18
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.4302/plp.v14i2.1138
Źródła finansowania:
  • Publikacja bezkosztowa
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 100 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi