Abstrakt
In this article, the refractive index of an egg white and yolk depending on temperature in range 30 - 47 °C over 1550 nm was determined. The measurement head was constructed as fiber optic Fabry-Perot interferometer with interference between polished fiber end-face and aluminum weighing dish. The measurement setup has been made of an optical spectrum analyzer, a superluminescent diode with a central wevelength of 1550 nm, 2:1 fiber coupler and heat plate.
Cytowania
-
0
CrossRef
-
0
Web of Science
-
0
Scopus
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pobierz publikację
pobrano 42 razy
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.4302/plp.v14i2.1138
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach
- Opublikowano w:
-
Photonics Letters of Poland
nr 14,
strony 16 - 18,
ISSN: 2080-2242 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2022
- Opis bibliograficzny:
- Sokołowski P.: Effect of temperature change on refractive index of an egg white and yolk: a preliminary study// Photonics Letters of Poland -Vol. 14,iss. 2 (2022), s.16-18
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.4302/plp.v14i2.1138
- Źródła finansowania:
-
- Publikacja bezkosztowa
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 97 razy