Abstrakt
Native starch was silicated by means of microwave-assisted reactions with varying doses of reagents. Resulting products were characterized by DSC and HMR-relaxation methods. It was observed that the hydratation of the silicated starches during gelatinization decreases when compared to that of the native potato starch. The amount of unfrozen water for ungelitinizated silicated starches are less than in control samples. At the same time, the less mobile water population in the experiment is three times more than in the control. These changes, just as the gelatinization temperature decrease, can be a consequence of starch distructure under microwave irradiation and chemical modification.
Autorzy (4)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Tytuł wydania:
- W : Quantitative chemistry, biochemistry and biology. Steps Ahead strony 165 - 174
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2013
- Opis bibliograficzny:
- Sergeev A., Shilkina N., Wasserman L., Staroszczyk H.: Kinetics and mechanism of the chemically modified starches during gelatinization.// W : Quantitative chemistry, biochemistry and biology. Steps Ahead/ ed. G.E. Zaikov, O.V. Stoyanov, W. Tyszkiewicz, Z. Wertejuk New York: Nova Science Publishers, Inc, 2013, s.165-174
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 90 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
A DSC and NMR-Relaxation study of the molecular mobility of water protons interacting with chemically modified starches
- A. Sergeev,
- N. Shilkina,
- L. Wasserman
- + 2 autorów
Molecular mobility of water protons under interaction with chemically modified starches. DSC and HMR-relaxation investigations
- A. Sergeev,
- N. Szilkina,
- L. Wasserman
- + 2 autorów