Abstrakt
In the article, modified Anaerobic Digestion Models 1 (ADM-1) was tested for modelling dark fermentation for hydrogen production. The model refitting was done with the Euler method. The new model was based on sets of differential equations. The model was checked for hydrogen production from sour cabbage in batch and semi-batch in 5 g VSS (volatile solid suspension)/L and at the semi-batch process from glucose at 5 and 10 g VSS/L. Added parameters determined the conversion of a substrate, hydrogen production, and stress parameters. In the case of a semi-batch process, for one month, cumulative hydrogen production from sour cabbage of 5 g VSS/L was 0.9 L of cumulative hydrogen volume and from glucose 5 g VSS/L (in case of feeding 2 g VSS/L every two days) 2.5 L of cumulative hydrogen volume. At the bacterial population level, hydrogen production was a continuous process at an adequate range of population size and environmental parameters
Cytowania
-
5
CrossRef
-
0
Web of Science
-
5
Scopus
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.heliyon.2021.e07690
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach
- Opublikowano w:
-
Heliyon
nr 7,
ISSN: 2405-8440 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2021
- Opis bibliograficzny:
- Sołowski G., Pastuszak K.: Modelling of dark fermentation of glucose and sour cabbage// Heliyon -Vol. 7,iss. 8 (2021), s.e07690-
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.heliyon.2021.e07690
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 137 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Brewery spent grain valorization through fermentation: Targeting biohydrogen, carboxylic acids and methane production
- J. Pérez-Barragán,
- C. Martínez-Fraile,
- R. Muñoz
- + 5 autorów
Feasibility Study of Biohydrogen Production from Acid Cheese Whey via Lactate-Driven Dark Fermentation
- B. Aranda-Jaramillo,
- E. León-Becerril,
- O. Aguilar-Juárez
- + 2 autorów
Kinetic characterization of hydrogen sulfide inhibition of suspended anammox biomass from a membrane bioreactor
- K. Wiśniewski,
- A. Di Biase,
- G. Munz
- + 2 autorów