Abstrakt
Procesom przetwórczym w przemyśle mleczarskim towarzyszy powstawanie dużej ilości odpadów płynnych. Na podstawie przeprowadzonych badań stwierdzono, że do odzyskiwania białek z serwatki można z dobrym skutkiem stosować separację pianową, umożliwiającą znaczące obniżenie ChZT ścieków mleczarskich.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Tytuł wydania:
- IX Konferencja : Dla miasta i środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów : materiały konferencyjne, Warszawa, 28 listopad 2011 strony 152 - 155
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2011
- Opis bibliograficzny:
- Kawalec-Pietrenko B., Kucharska K., Hołowacz I.: Odzyskiwanie białek serwatkowych - dobór zakresu parametrów procesowych// IX Konferencja : Dla miasta i środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów : materiały konferencyjne, Warszawa, 28 listopad 2011/ ed. Politechnika Warszawska. : , 2011, s.152-155
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 86 razy