Odzyskiwanie białek serwatkowych - dobór zakresu parametrów procesowych - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Odzyskiwanie białek serwatkowych - dobór zakresu parametrów procesowych

Abstrakt

Procesom przetwórczym w przemyśle mleczarskim towarzyszy powstawanie dużej ilości odpadów płynnych. Na podstawie przeprowadzonych badań stwierdzono, że do odzyskiwania białek z serwatki można z dobrym skutkiem stosować separację pianową, umożliwiającą znaczące obniżenie ChZT ścieków mleczarskich.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
IX Konferencja : Dla miasta i środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów : materiały konferencyjne, Warszawa, 28 listopad 2011 strony 152 - 155
Język:
polski
Rok wydania:
2011
Opis bibliograficzny:
Kawalec-Pietrenko B., Kucharska K., Hołowacz I.: Odzyskiwanie białek serwatkowych - dobór zakresu parametrów procesowych// IX Konferencja : Dla miasta i środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów : materiały konferencyjne, Warszawa, 28 listopad 2011/ ed. Politechnika Warszawska. : , 2011, s.152-155
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 86 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi