Systemy zarządzania i ich certyfikacja w przedsiębiorstwach spożywczych - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Systemy zarządzania i ich certyfikacja w przedsiębiorstwach spożywczych

Abstrakt

W opracowaniu ukazano rolę obligatoryjnych systemów jakości odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności z punktu widzenia przedsiębiorcy. W pracy omówiono wybrane systemy (GMP/GHP, HACCP) oraz certyfikację systemu HACCP obowiązującą normą ISO 22000. Przedstawiono również liczbę certyfikacji Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności – Wymagania dla organizacji w całym łańcuchu żywnościowym w latach 2007-2011 w Polsce i na świecie, oraz korzyści dla przedsiębiorców wynikające z posiadania certyfikatu.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
Uwarunkowania dojrzałości organizacji w obszarze zarządzania i technologii strony 51 - 59
Język:
polski
Rok wydania:
2013
Opis bibliograficzny:
Tymoszuk E.: Systemy zarządzania i ich certyfikacja w przedsiębiorstwach spożywczych// Uwarunkowania dojrzałości organizacji w obszarze zarządzania i technologii/ ed. Elżbieta Skrzypek Lublin: Katedra Zarządzania Jakością i Wiedzą Wydział Ekonomiczny Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2013, s.51-59
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 193 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi