The role of lipids in food quality - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The role of lipids in food quality

Abstrakt

Zawartość lipidów zależy od gatunku i stanu dojrzałości surowców żywnościo-wych. Zależnie od zawartości i składu lipidy wpływają korzystnie na wartośćbiologiczną żywności lub wywierają efekt niepożądany. Lipidy i produkty ichprzemian oraz reakcji z innymi składnikami uczestniczą w tworzeniu barwy,tekstury, zapachu i smaku żywności.

Autorzy (2)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział w książce - monografii autorskiej/podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Tytuł wydania:
W : Chemical and Functional Properties of Food Components strony 1 - 8
Język:
angielski
Rok wydania:
2002
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 64 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi