Activity and primary characterization of enzyme from Thermus ruber cells catalyzing conversion of maltose into trehalose - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Activity and primary characterization of enzyme from Thermus ruber cells catalyzing conversion of maltose into trehalose

Abstrakt

Termofilna bakteria Thermus ruber wytwarza syntazę trehalozy użyteczną do jednoetapowego przekształcania maltozy w trehalozę. Enzym ten wykazuje największą aktywność w temperaturze 65 C przy pH 6,5. Największą wydajność wytwarzania enzymu osiągano podczas hodowli drobnoustroju w temp. 55 stC w podłożu zawierającym 0,5% peptonu,0,1% ekstraktu drożdżowego oraz 0,% maltozy lub skrobi.

Cytowania

  • 0

    CrossRef

  • 1

    Web of Science

  • 1

    Scopus

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 3 razy

Licencja

Copyright (2009 Wiley Periodicals, Inc.)

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY nr 33, strony 122 - 133,
ISSN: 0145-8884
Język:
angielski
Rok wydania:
2009
Opis bibliograficzny:
Sinkiewicz I., Synowiecki J.: Activity and primary characterization of enzyme from Thermus ruber cells catalyzing conversion of maltose into trehalose// JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY. -Vol. 33, (2009), s.122-133
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1111/j.1745-4514.2008.00208.x
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 26 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi