Factors Affecting the Rheological Properties of Foods - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Factors Affecting the Rheological Properties of Foods

Abstrakt

In this chapter, engineering aspects concerning real body mechanics and the impact of respective food ingredients on said properties are presented together. Food is a complex matrix and each of macro and micro ingredients plays its role in the formation of rheologic properties, and minor changes in the basic ingredient structure may affect the change of these properties significantly. Basic analytic techniques are presented for the assessment of rheologic parameters. Furthermore, this chapter includes the evaluation of the impact of selected food ingredients, such as: proteins, saccharides, lipids on the creation of measurable, rheologic parameters of food products and their modification possibilities.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język:
angielski
Rok wydania:
2023
Opis bibliograficzny:
Tylingo R.: Factors Affecting the Rheological Properties of Foods// Chemical and Functional Properties of Food Components/ : , , s.265-284
Źródła finansowania:
  • Publikacja bezkosztowa
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 74 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi