Investigation of some taste substances using a set of electrodes with lipid-modified membranes. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Investigation of some taste substances using a set of electrodes with lipid-modified membranes.

Abstrakt

Skonstruowano 5-cio kanałaowy sensor smaku oparty na elektordach jonoselektywnych z membranami polimerowymi modyfikowanymi lipidem. Badano potencjał elektrod w roztworach kwaśnych zawierających różne stężenie kwasu cytrynowego, solnego i octowego. Sensor jest czuły na stężenia substancji kwaśnych z wyjątkiem kwasu octowego. Testowano nowy typ elektrod zawierających polimer przewodzący PEDT/PSS i kwas oleinowy. Stwierdzono, że stabilność i powtarzalność pomiarów jest bardzo dobra.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Język:
angielski
Rok wydania:
2004
Opis bibliograficzny:
Szpakowska M., Szwacki J., Lisowska-Oleksiak A.: Investigation of some taste substances using a set of electrodes with lipid-modified membranes.// . -., (2004), s.0-0
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 50 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi