Jadalne folie oraz powłoki powierzchniowe z polimerów naturalnych stosowane do opakowań żywności. Część 2. Modyfikacje - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Jadalne folie oraz powłoki powierzchniowe z polimerów naturalnych stosowane do opakowań żywności. Część 2. Modyfikacje

Abstrakt

Artykuł jest kontynuacją przeglądu literatury dotyczącego jadalnych opakowań żywności wytwarzanych z polimerów naturalnych (białek lub polisacharydów). Przedstawiono różne rodzaje modyfikacji na drodze sieciowania (fizycznego, chemicznego i enzymatycznego) folii opakowaniowych uzyskanych z takich materiałów.

Cytuj jako

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Opublikowano w:
Polimery nr 53, strony 725 - 729,
ISSN: 0032-2725
Język:
polski
Rok wydania:
2008
Opis bibliograficzny:
Sztuka K., Kołodziejska I.: Jadalne folie oraz powłoki powierzchniowe z polimerów naturalnych stosowane do opakowań żywności. Część 2. Modyfikacje// Polimery. -Vol. 53., nr. nr 10 (2008), s.725-729
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 201 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi