Jadalne folie oraz powłoki powierzchniowe z polimerów naturalnych stosowane do opakowań żywności. Część 2. Modyfikacje
Abstrakt
Artykuł jest kontynuacją przeglądu literatury dotyczącego jadalnych opakowań żywności wytwarzanych z polimerów naturalnych (białek lub polisacharydów). Przedstawiono różne rodzaje modyfikacji na drodze sieciowania (fizycznego, chemicznego i enzymatycznego) folii opakowaniowych uzyskanych z takich materiałów.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pobierz publikację
pobrano 18 razy
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Opublikowano w:
-
Polimery
nr 53,
strony 725 - 729,
ISSN: 0032-2725 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2008
- Opis bibliograficzny:
- Sztuka K., Kołodziejska I.: Jadalne folie oraz powłoki powierzchniowe z polimerów naturalnych stosowane do opakowań żywności. Część 2. Modyfikacje// Polimery. -Vol. 53., nr. nr 10 (2008), s.725-729
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 201 razy