Nonprotein nitrogenous compounds - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Nonprotein nitrogenous compounds

Abstrakt

The non-protein nitrogen (NPN) fraction is an important group of food components for both technological and nutritional reasons. Free amino acids (FAAs), oligopeptides, amines, nucleic acids, and nucleotides, as well as other low-molecular nitrogen-containing components (cyanogenic glycosides, alkaloids, thiazoles, oxazoles, pyrroles, and pyrazines), are found in most foods. Their content depends on many factors, starting from the condition of cultivation and breeding, through the method of obtaining, to the hygienic and storage conditions of raw material and finished product, as well as the applied processing technology. NPNs and the compounds formed during their transformation also create the sensory properties of food. Some of them, such as biogenic amines and nitrosamines, can be harmful to human health.

Cytowania

  • 1

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język:
angielski
Rok wydania:
2023
Opis bibliograficzny:
Malinowska-Pańczyk E.: Nonprotein nitrogenous compounds// Chemical and Functional Properties of Food Components, 4th Edition/ Boca Raton, USA: Taylor & Francis Group, 2023,
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1201/9781003265955
Źródła finansowania:
  • COST_FREE
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 14 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi